DNS instellingen

Wanneer je de website bij WebHare hebt ondergebracht maar de domeinnaam ergens anders geregistreerd hebt staan is het van belang de juiste instellingen te gebruiken. Deze instellingen kun je zelf aanpassen bij de huidige provider voor je domeinnaam (de 'registrar'). Wie dat is, kun je vinden door de gegevens van dit domein op te vragen, Voor .nl domeinen kan dit via https://www.sidn.nl/

Domeinnaam bij WebHare bv

Heb je je domeinnaam bij WebHare bv geregistreerd? Dan regelen wij uiteraard alle instellingen. 

Voor meer info, neem contact op met mette@webhare.nl, of de algemene info@webhare.nl.

Instellingen

Normaliter staan er 2 hoofdzaken op:

  1. (leeg record) soms ook weergegeven als domeinnaam.nl of @
  2. www (www record) soms ook weergegeven als www.domeinnaam.nl
Let op

Let op het onderscheid tussen de 'www' en de 'niet-www' (lege) verwijzing!

  1. Het lege record moet een 'A' verwijzing worden naar 45.79.250.224
  2. Indien gewenst, kan er een 'AAAA' (IPv6) verwijzing is worden gemaakt naar 2a01:7e01:e001:7fc::4444. Dit is niet noodzakelijk tenzij men bv. graag een 100% score op de internet.nl test haalt.
  3. Alle andere records, waaronder de 'www' die naar een WebHare website verwijzen moeten naar CNAME [organisatie].webhare.net.
    • Wat bij [organisatie] behoort te staan heb je reeds van ons ontvangen of kan bij ons worden aangevraagd.
    • Meestal moet er een punt volgen op de CNAME, maar soms niet, dit hangt af van je DNS provider. Probeer dus eerst met een '.' op het einde, en als dat een foutmelding oplevert, dan zonder.

Neem nadat deze instellingen gemaakt zijn contact op met onze support zodat we eventuele certificaten en redirects verder kunnen instelen.