RTD tekstverwerker

De RTD tekstverwerker maakt onderdeel uit van de Publisher applicatie en wordt daarom opgestart vanuit deze applicatie, wanneer een .rtd bestand geopend wordt.

Opmaakmogelijkheden

Onder de knoppenbalk bevindt zich de werkbalk:

Afbeeldingen

 Met de knop afbeelding toevoegen upload je een bestand vanaf de computer. De afbeelding wordt direct in het document geplaatst. Om een afbeelding aan te passen of er een hyperlink aan toe te voegen, kan er op de afbeelding worden gedubbelklikt of de eigenschappen knop  worden gebruikt.

Vervolgens kan de manier van uitlijnen, afmeting in pixels en een eventuele alternatieve tekst worden ingevoerd. Deze laatste wordt getoond bij browsers voor slechtzienden of wanneer de verbinding van de bezoeker erg traag is waardoor het downloaden van de afbeelding nog even op zich laat wachten.
Op het tweede tabblad kan een hyperlink worden toegevoegd.

Video's en objecten

Afhankelijk van de mogelijkheden van de website kunnen meer soorten objecten worden ingevoegd, van tekst in kolommen, een slideshow tot een contactpersonen blok. Voor de precieze werking hiervan verwijzen we naar de uitleg die evt. bij je website is aangeleverd.

Voorbeeld:

   

OBJECT AANPASSEN EN WITRUIMTE VOOR EN NA OBJECT

Het is soms lastig de cursor tussen twee tegen elkaar aan geplaatste objecten of onder het onderste object te krijgen. Om dit makkelijker te maken verschijnt er, wanneer de muis boven een video of ander object wordt gehouden, een viertal knoppen:
 
Met de eerste twee knoppen kan een witregel direct boven of onder het object worden toegevoegd. Met het potloodje kan het object worden aangepast.

Vorige