Afhandeling 

Nadat de bezoeker het formulier heeft ingevuld, worden de resultaten afgehandeld. Afhankelijk van de locatie van het formulier en op maat gemaakt oplossingen zijn er meer of minder afhandelingen mogelijk. We bespreken hier de veelgebruikte afhandelingen.

De afhandelingen kunnen worden toegevoegd via de optie "Toevoegen" -> "Afhandeling". Eventuele instellingen aan de afhandeling kunnen worden aangepast door de afhandeling te selecteren en op "Bewerken" te klikken.

Resultaten opslaan

Gegevens bewaren

Hou er bij het bewaren van persoonlijke gegevens rekening mee dat er wordt voldaan aan eventuele regels en afspraken binnen de organisatie én aan de relevante privacywetgeving. 

Het opslaan van de resultaten gebeurt altijd en kan niet worden verwijderd. Wel kan worden opgegeven hoeveel dagen de resultaten moeten worden bewaard: uiteraard is het aan te raden de gegevens niet langer te bewaren dan noodzakelijk.

Bewaarperiode

Per resultaat van het formulier wordt bijgehouden wanneer deze is opgeslagen. Standaard is deze termijn 365 dagen. Wanneer de ingestelde bewaarperiode is verstreken wordt dat resultaat definitief verwijderd, het is daarna ook niet meer te herstellen.

Reactie naar bezoeker e-mailen

Wanneer er in het formulier naar een e-mailadres wordt gevraagd dan kan er na het afronden van het formulier een bericht naar de bezoeker worden gestuurd. Daarvoor moet worden aangegeven welke bij vraag naar het e-mailadres wordt gevraagd. Ook kan een de afzendernaam en -adres worden opgegeven voor de verzonden e-mail. Het onderwerp van de e-mail kan worden ingevuld en op het tabblad "E-mailbericht" kan het bericht worden ingevuld dat in de e-mail wordt verzonden.

In het berichtj kan gebruik worden gemaakt van de geboden opmaakmogelijkheden. Ook kunnen de velden gebruikt worden die door de bezoeker zijn ingevuld - zo kun je een ingevulde naam gebruiken voor de aanhef en (een deel van) de ingevulde velden als bevestiging meesturen. 

Om een antwoord in te voegen dien je een 'samenvoegveld'  in te voegen:

Het samenvoegveld is toegevoegd. 

Tips voor samenvoegvelden

Let op: op de plek van het veld zal in de e-mail alleen het ingevulde antwoord worden getoond, dus zonder eventuele titel van de gestelde vraag. Zo kan het naamveld worden gebruikt voor een aanhef door bijvoorbeeld "Beste (Pagina 1- uw naam),"  te doen: de vraag "Uw naam" wordt er niet aan toegevoegd.. Wilt je wel de vraag tonen, dan kun je die er zelf voor zetten.

Niet alle vraagtypen kunnen worden ingevuld als samenvoegveld. 


Resultaten versturen

Het is mogelijk om, elke keer als het formulier ingevuld is, een mail te laten versturen naar één of meerdere adressen met daarin de ingevulde antwoorden van de bezoeker. Kies daarvoor de ontvanger voor dit bericht en het onderwerp van de e-mail. Het is mogelijk meerdere e-mailadressen op te geven met gebruik van komma's: bijvoorbeeld "adres1@email.nl, adres2@email.com, adres3@email.com". 

Gegevens versturen

Hou er bij het versturen van persoonlijke gegevens rekening mee dat er wordt voldaan aan eventuele regels en afspraken binnen de organisatie én aan de relevante privacywetgeving. 

VorigeVolgende