Afhandeling 

Nadat de bezoeker het formulier heeft ingevuld, worden de resultaten afgehandeld. Afhankelijk van de locatie van het formulier en op maat gemaakt oplossingen zijn er meer of minder afhandelingen mogelijk. We bespreken hier de veelgebruikte afhandelingen.

De afhandelingen kunnen worden toegevoegd via de optie "Toevoegen" -> "Afhandeling". Eventuele instellingen aan de afhandeling kunnen worden aangepast door de afhandeling te selecteren en op "Bewerken" te klikken.

Resultaten opslaan

Gegevens bewaren

Hou er bij het bewaren van persoonlijke gegevens rekening mee dat er wordt voldaan aan eventuele regels en afspraken binnen de organisatie én aan de relevante privacywetgeving. 

Het opslaan van de resultaten gebeurt altijd en kan niet worden verwijderd. Wel kan worden opgegeven hoeveel dagen de resultaten moeten worden bewaard: uiteraard is het aan te raden de gegevens niet langer te bewaren dan noodzakelijk.

Bewaarperiode

Per resultaat van het formulier wordt bijgehouden wanneer deze is opgeslagen. Standaard is deze termijn 365 dagen. Wanneer de ingestelde bewaarperiode is verstreken wordt dat resultaat definitief verwijderd, het is daarna ook niet meer te herstellen.

Reactie naar bezoeker e-mailen

Nadat de bezoeker het formulier heeft ingevuld kan er een bericht naar de bezoeker worden gestuurd.

  1. Klik op de knop "Toevoegen" uit de knoppenbalk.
  2. Kies "Afhandeling".
  3. Kies "Reactie naar bezoeker sturen".
  4. Klik op "OK".
  5. Geef aan in welk veld de bezoeker diens e-mailadres heeft ingevuld.
  6. Vul de afzendernaam, het afzenderadres en onderwerp in.
  7. Op het tabblad "Afhankelijkheden" kunnen eventuele voorwaarden worden toegevoegd.
    Laat dit leeg om altijd een e-mail te sturen naar de bezoeker.
  8. Vul het gewenste bericht in op het tabblad "E-mailbericht". Afhankelijk van de website kan onderaan een 'maildesign' (opmaak) worden gekozen.
  9. Het bericht kan worden opgemaakt met de geboden opmaakmogelijkheden (cursief, vetgedrukt enzovoort).
  10. Ook kunnen de antwoorden gebruikt worden die door de bezoeker zijn gegeven - zo kun je diens ingevulde naam gebruiken voor de aanhef en (een deel van) de ingevulde velden als bevestiging meesturen: klik hier voor meer informatie over deze samenvoegvelden
  11. Voeg eventueel bijlagen toe aan de e-mail.
  12. Klik op "OK" om de afhandeling toe te voegen

De afhandeling is toegevoegd. Als de bezoeker het formulier invult en bevestigt zal er een e-mail worden verstuurd ter bevestiging.

Resultaten versturen

Het is mogelijk om, elke keer als het formulier ingevuld is, een mail te laten versturen naar één of meerdere adressen met daarin de ingevulde antwoorden van de bezoeker. Kies daarvoor de ontvanger voor dit bericht en het onderwerp van de e-mail. Het is mogelijk meerdere e-mailadressen op te geven met gebruik van komma's: bijvoorbeeld "adres1@email.nl, adres2@email.com, adres3@email.com". 

Gegevens versturen

Hou er bij het versturen van persoonlijke gegevens rekening mee dat er wordt voldaan aan eventuele regels en afspraken binnen de organisatie én aan de relevante privacywetgeving. 

Samenvoegvelden gebruiken

Bij (onder andere) de afhandelingen "Resultaten versturen" en "Reactie naar bezoeken e-mailen" is het mogelijk om de net daarvoor ingevulde informatie in te voegen. Zo kan je de reactie aan de bezoeker bijvoorbeeld een gepersonaliseerde aanhef geven op basis van diens naam.

De samenvoegvelden zijn te vinden onder het "Invoegen" knopje bij het (e-mail)bericht:

  1. Klik op het "Invoegen" knopje boven het tekstveld: 
  2. Kies voor afhandelingstype "Samenvoegveld".
  3. Kies het gewenste veld (de mogelijke velden hier hangen af van het formulier):
  4. Klik op "OK".
  5. Het samenvoegveld is toegevoegd. 
Tips voor samenvoegvelden

Let op: op de plek van het veld zal in de e-mail alleen het ingevulde antwoord worden getoond, dus zonder eventuele titel van de gestelde vraag. Zo kan het naamveld worden gebruikt voor een aanhef door bijvoorbeeld "Beste (Pagina 1- uw naam),"  te doen: de vraag "Uw naam" wordt er niet aan toegevoegd.. Wilt je wel de vraag tonen, dan kun je die er zelf voor zetten.

Niet alle vraagtypen kunnen worden ingevuld als samenvoegveld. 

VorigeVolgende