Een aanmeldformulier maken

Bij het maken van een aanmeldformulier in de Publisher dient een aantal zaken te worden gekoppeld:

Formulier en velden aanmaken

Zorg allereerst dat er een formulier wordt aangemaakt met daarin de relevante vragen aan de bezoeker: dit zullen in ieder geval de in Connect verplichte velden moeten (zoals naam en e-mail), en verder de gewenste aanvullende velden. Zie indien nodig de handleiding over Formulieren voor het algemene gebruik van WebHare Formulieren.

Om een ingevuld formulier te laten toevoegen aan Connect dient een extra "Afhandeling" te worden toegevoegd.

 1. Klik op "Toevoegen" en kies "Afhandeling".
 2. Klik op het tabblad "Aangepast" en kies "Voeg toe aan Connect".
 3. Koppel de velden: er wordt een lijst getoond met alle velden die in Connect beschikbaar zijn. Achter elk veld kun je kiezen welk veld uit het formulier die informatie bevat.
 4. Let op: verplichte velden in Connect moeten worden gekoppeld. 
 5. Het type van de vraag en het type van het veld in Connect dienen overeen te komen: als dat niet zo is, dan kan er niet worden gekoppeld:
 6. Kies vervolgens welke tags en toestemmingen er worden toegekend aan een bezoeker die het formulier invult.
  Tags zijn bedoelt om de bezoeker te kunnen identificeren.
  Toestemmingen hebben daarbij nog het kenmerk dat de bezoeker een toestemming heeft gegeven. Lijsten zijn een vorm van toestemming: als je een bezoeker op een lijst wilt abonneren, voeg dan bij Toestemmingen de juiste lijst toe.
 7. Klik op "OK" om de afhandeling toe te voegen


Toestemming

Een lijst behoort niet voor niets tot de "Toestemmingen": je dient bij aanmelding ook echt te zorgen dat je duidelijk en expliciet toestemming krijgt van de bezoeker.

Dit kun je doen door een verplicht aanvinkvakje toe te voegen. De bezoeker kan zich dan niet aanmelden zonder akkoord te gaan:

Als je de bezoeker wel wilt opslaan, maar alleen wilt toevoegen aan een lijst als die zich daarvoor aanmeldt, dan kun je het toevoegen afhankelijk maken van het antwoord op de (dan niet verplichte!) vraag:

Vorige