Gebruikers

Toevoegen

  1. Selecteer het tabblad "Gebruikers en rollen".
  2. Selecteer de eenheid waarin de nieuwe gebruiker moet komen.
  3. Klik in de knoppenbalk op "Toevoegen", "Nieuwe gebruiker...".
  4. Voer e-mailadres en de gebruikersnaam in (deze zijn verplicht). Het e-mailadres van de gebruiker hiervoor gebruiken is het meest gebruikelijk. De gebruikersnaam is hoofdlettergevoelig.
  5. Voer de rest van de informatie in en kies een veilig wachtwoord. 
  6. Het is aan te raden de volledige naam en het e-mailadres van de gebruiker in te voeren. Ook wordt aangegeven in welke eenheid de gebruiker geplaatst zal worden.
  7. Let op: er zijn meerdere tabbladen afhankelijk van welke rechten je zelf hebt. Een systeembeheerder kan onder tabblad "Geavanceerd" een account activeren of deactiveren.
  8. Voeg eventueel opmerkingen toe in het tabblad "Opmerkingen".
Veiligheid wachtwoorden

De veiligheid van je website en applicaties staat of valt met de wijze waarop gebruikers met hun gebruikersnamen en wachtwoorden omgaan. Maak daarom gebruik van veilige wachtwoorden.

  • Probeer altijd een wachtwoord te bedenken dat uit minimaal 6 tekens bestaat. Bij voorkeur dienen letters, cijfers en speciale tekens (zoals #,$,&,^) in het wachtwoord opgenomen te zijn.
  • Zorg dat het wachtwoord niet gemakkelijk te raden is. Gebruik nooit eigen namen, de gebruikersnaam, geboortedata en andere gemakkelijk te achterhalen wachtwoorden.
  • Verander het wachtwoord regelmatig.
  • Gebruik verschillende wachtwoorden op verschillende systemen.


Wijzigen 

Een gebruiker kan worden bewerkt door deze te selecteren en via de actie "Eigenschappen" in de knoppenbalk of het menu. Hier kunnen account- en aanmeldgegevens worden gewijzigd. Een wachtwoord kan niet worden ingezien wegens privacy redenen (ook niet door WebHare). Er kan wel een nieuwe worden aangemaakt.

Verplaatsen 

Een gebruiker kan worden verplaatst door deze te selecteren en op "Verplaatsen" te klikken in het menu. Een gebruiker kan alleen worden verplaatst naar een andere eenheid en niet hoofdonderdeel "Eenheden". Ook kan een gebruiker niet worden verplaatst naar een eenheid waar je onvoldoende rechten op hebt (herkenbaar aan het rode ‘verboden toegang’ symbooltje).    

Ook via drag & drop kan een nieuwe bovenliggende eenheid worden gekozen:

Toegang ontzeggen

Als je een gebruiker de toegang tot het systeem (tijdelijk) wilt ontnemen kan het account worden gedeactiveerd. Dit kan alleen worden gedaan met systeembeheer rechten via de actie "Eigenschappen" op het tabblad "Geavanceerd".  

Verwijderen 

Een gebruiker kan worden verwijderd via de actie "Verwijderen". Er wordt nog gevraagd om een controle en bevestiging, voor de gebruiker definitief verwijderd wordt. 

VorigeVolgende