Aan de slag

Na inloggen in WebHare is in het startmenu "Gebruikersbeheer" te vinden:

Knoppenbalk

Bovenaan de applicatie is de knoppenbalk te vinden, met helemaal rechts het menu. Alle acties zijn in het menu te vinden, veelgebruikte acties hebben hun eigen knop.

Menu

In het menu aan de rechterzijde van de knoppenbalk zijn altijd alle acties terug te vinden. Wanneer een sneltoets of toetsencombinatie gebruikt kan worden, wordt deze achter de actie weergegeven. Wanneer een sub-menu aanwezig is staat op deze plek een pijltje naar rechts weergegeven.

Gebruikers en rollen tabblad

Geheel links wordt de mappenstructuur met eenheden weergegeven.

Rechts bovenin worden de gebruikers getoond die zich in de geselecteerde eenheid bevinden.

Rechts onderin worden toekenningen getoond, dit is afhankelijk van wat er geselecteerd is:

 

Pictogrammen

Eenheid

Systeembeheerder / sysop (system operator)

Gebruiker

Rol (combinatie van rechten)

Ingelogde gebruiker

Geblokkeerde gebruiker


Zoeken

Als de "zoeken" knopt wordt ingedrukt in de knoppenbalk, verschijnt rechts het zoekvenster. Het zoekvenster kan weer worden gesloten door nogmaals op de zoekknop te drukken.

Er kan gezocht worden op een gedeelte van de naam, inlognaam of het e-mailadres van de gebruiker. Selecteer een gevonden gebruiker en klik op "Tonen" om direct naar de juiste eenheid te gaan waarin de gebruiker zich bevindt.

Objecten en Rechten

In sommige gevallen staat er naast het tabblad "Gebruikers en rollen" ook een tabblad "Objecten en Rechten". Is dit tabblad niet beschikbaar? Dan zijn alle benodigde rechten ingericht via rollen. Je hoeft dan geen directe rechten toe te kennen, maar je kunt gebruikers de juiste rol geven. Lees meer over rollen in het betreffende onderdeel.

VorigeVolgende