Opstarten en indeling

Van contactformulier tot uitgebreid inschrijfformulier voor meerdere cursussen of evenementen; hiervoor gebruiken we WebPack.

Openen WebPack

Na inloggen in WebHare is in het startmenu "WebPack" te vinden:

Knoppenbalk

Bovenaan de applicatie is de knoppenbalk te vinden, met rechts 'het hamburger menu'.

Met "Toevoegen" kan een nieuwe enquete worden aangemaakt wanneer je het recht hebt om dit te doen. De rest van de knoppen worden zichtbaar wanneer een enquete is geselecteerd. D.m.v. dubbelklikken op een formulier of bewerken kun je de inhoud van de vragen aanpassen. Verwijderen spreekt voor zich, en met eigenschappen kunnen naam en titel worden aangepast. Een voorbeeld geeft een venster met de vragen zonder styling van de website:

Hiermee heb je altijd een snel doorkijkje naar hoe het formulier eruit komt te zien.

Invullen telt gewoon mee

Wanneer in het voorbeeld de vragen beantwoord worden, dan zullen deze worden behandeld alsof ze door een bezoeker zijn ingevuld. Resultaten tellen dus gewoon mee.

Met de knop "Koppelen" kan een formulier aan een pagina worden gekoppeld, zodat deze hierop getoond wordt. Zolang een formulier niet is gekoppeld werk je dus offline.

Menu

In het zogenaamde hamburger menu aan de rechterzijde van de knoppenbalk, zijn altijd alle acties terug te vinden. Wanneer een sneltoets of toetsencombinatie gebruikt kan worden, wordt deze achter de actie weergegeven. Wanneer een sub-menu aanwezig is staat op deze plek een pijltje naar rechts weergegeven.

Overzicht

In onderstaande overzicht is onder de knoppenbalk en het menu één tabblad te vinden: "Enquêtes". Er zijn op aanvraag namelijk meer opties mogelijk binnen WebPack, welke we niet in deze handleiding zullen behandelen. Dit betreffen peilingen, gastenboeken of een simpel forum. Er wordt vrijwel altijd alleen met enquêtes gewerkt, ookwel formulieren genoemd.

D.m.v. dubbelklikken op een formulier of bewerken kun je de inhoud van de vragen en eindpagina aanpassen. 


VorigeVolgende