E-mailbevestiging bezoeker

Een e-mailbevestiging kan gemakkelijk worden verzonden door deze functie aan te zetten bij de vraag "E-mailadres". Uiteraard moet men wel een e-mailadres opgeven waarnaar we deze bevestiging kunnen verzenden:

Onderaan de "Eigenschappen" vind je een selectievakje om een e-mail te versturen:

Wanneer er geen e-mailsjabloon wordt geüpload worden standaard de resultaten van de enquête (een overzicht van alle vragen en antwoorden) verstuurd naar de bezoeker.

Eigen inhoud bepalen

Wanneer je zelf de inhoud van het bericht wilt bepalen kan een e-mailsjabloon worden geüpload. Als sjabloon kan een een Word-document, HTML document of tekstbestand worden gebruikt.

Het bericht kan zo simpel zijn als een eigen logo met een vast tekstbericht daaronder. Wanneer er ook antwoorden moeten worden herhaald, lees dan hieronder verder over tags.

Tags in e-mailsjabloon

Wanneer in het e-mailsjabloon het antwoord op vragen gebruikt moeten er twee acties worden verricht:

  1. De vraag/vragen in kwestie moeten een "Tag" krijgen. Deze kan worden ingevuld bij het aanmaken of wijzigen van een vraag, in de eigenschappen.
  2. Een e-mailsjabloon uploaden zoals hierboven staat uitgelegd. In dit bestand kunnen de gegeven tags worden verwerkt in de tekst.

    Om een antwoord te verwerken gebruik je: [questions_by_tag.tagnaam.answer]. Op de plaats van tagnaam zet je dan de tagnaam die bij “Tag” is opgegeven in de desbetreffende vraag.

    Bijvoorbeeld:

Vraag

Tag in vraagveld

Tag tekst / sjabloon

Achternaam

achternaam

[questions_by_tag.achternaam.answer]

E-mailadres

email

[questions_by_tag.email.answer] 

Vragen verplicht maken

Een vraag die niet verplicht is gemaakt, wordt in de bevestiging alleen ingevuld als die door de bezoeker beantwoord is.

VorigeVolgende